Horsens Golfklub  
 
Print

Junior

Drop e-spil - og spil golf

mandag d. 9. maj 2016 kl. 16:46

 

Af Vibeke Juul

Elektroniske spil inden døre - eller golfspil i det fri. Der er hård konkurrence om børn og unges opmærksomhed, og ofte løber computeren med sejren.

Det skal der gøres noget ved, mener Horsens Golfklub og Stensballegaard Golfklub.

Derfor går de nu sammen om at holde Åbent Hus med fælles træning for alle interesserede juniorer i alderen 5-17 år

tirsdag den 10. maj 2016 fra kl. kl. 17.30 i Stensballe Golfklub.

-       Vi håber da på at se over 100 mennesker herude. Vi vil gerne vise, hvor alsidigt golfspil rent faktisk er, og hvor meget børn kan få ud af at spille, når de starter tidligt, fortæller Jesper Kris Hansen, formand for Juniorudvalget i Stensballegaard Golfklub.

Den fælles Åbent Hus-dag er også en markering af, at de to klubber nu samarbejder om at skabe et unikt talentmiljø.

-       Klubberne plejer at konkurrere om medlemmerne, men fællesskabet åbner op for en anden måde at tænke på. Begge klubber oplever fald i antal unge medlemmer, fordi golfspillet konkurrer med så mange andre aktiviteter, så jeg er overbevist om, at dét, at vi nu dyrker fællesskabet, vil gavne begge parter, siger junior- og elitechef i Horsens Golfklub, Hans Lomholt om samarbejdet, der blandt andet omfatter dygtige trænere i forbindelse med skadesforebyggende og mental træning.

To af de helt unge spillere – Jonas P. Hansen og Nikolaj Lehmann Kristiansen - begge ni år – har allerede et par sæsoner på bagen. Der er ikke andre fra deres klasse, som spiller golf, men de håber på at få et par kammerater med til Åbent Hus-dagen.

-       Nogle synes, det er for kedeligt bare at gå og slå til en bold, men det er fordi, de ikke kender spillet. Det kræver koncentration, men der sker en masse, selvom det måske ikke lige ser sådan ud, fortæller Jonas og tilføjer, at golf ikke kun handler om selv at slå til bolden. Man kan også spille med andre – og på tværs af generationer, som han selv har gjort det med sin far og farmor.

 

På Åbent-Hus dagen bliver der stillet gratis låneudstyr til rådighed for nye interesserede juniorer.

Horsens Golfklub holder et lignende arrangement torsdag den 9. juni, 2016.

Få mere at vide hos Jesper Keis Hansen, Stensballegaard Golfklub på tlf. 40 86 51 82 og Hans Lomholt, Horsens Golfklub på tlf. 21 71 03 73.