Junior

Hole in one i juniorugen

fredag d. 22. juli 2011 kl. 14:29

Det er en tidlig mandag morgen og på første tee på par tre banen står en flok spændte juniorer og venter på at slå ud. Vi er i Horsens Golfklub og titlen på de næste fire dages spil er: ’Junioruge 2011’.

Allerede fra morgenstunden af lover himlen en varm og skyfri dag til de mange juniorer der skal til at starte ugens første match. En del af disse ankom allerede søndag og satte telte op, så plænen foran klubhuset ligner en camping lejr. De har kun lige akkurat fået ferie, men på trods af alle de ting de ellers kunne lave gennem de første dages afslapning har de valgt at bruge de næste fire dage på golf. Dage der vil byde på mange matcher og for langt de flestes vedkommende, nye venskaber eller fornyelse af gamle.

Selvom golf selvfølgelig spiller en stor rolle i junior ugen, er kammerater og fællesskab nemlig mindst en ligeså vigtig ting, og skemaerne er tilrettelagt således at ingen spiller alene. Morgenmad, frokost og aftensmad er også fælles aktiviteter og selvom vejret måske kan spille juniorudvalget og de frivillige hjælpere et puds, er det egentlig ikke af stor betydning, når bare selskabet er godt.

Netop på denne dag er fællesskab endnu mere i højsædet for i formiddagens match spiller både A, B og C rækken sammen (lav handicap, middel handicap og høj handicap rækkerne). Nye spillere bliver kombineret med mere erfarne og i løbet af den næste times tid er de alle ude på den lille bane og godt i gang med deres første runde.

Lige før frokost er formiddagens aktivitet afsluttet og efterhånden som de atter kommer tilbage til klubhuset, begynder de på frokosten. Pludselig høres der ivrige stemmer og en gruppe på fire kommer ind i spisesalen. ”Mads Lomholt lavede sgu en ’hole-in-one’ på hul ni!” bliver der råbt så alle tilstedeværende kan høre det. Rundt omkring ved bordene lyder der både glade og jaloux stemmer. ”Pokkers, jeg ville ellers have været den første til at lave det nummer på hul ni” siger en, men glæden overskygger alligevel skuffelsen og da førnævnte Mads ankommer til klubhuset råber alle ”Tillykke” og ”Godt klaret!” og rejser sig for at give enten et klap på skulderen eller give ham hånden. Da han sætter sig ned for at spise lyder det ivrigt fra de andre ”fortæl os hvordan du gjorde Mads!” og den stolte unge mand der nu er omdrejningspunkt for alles opmærksomhed, har intet imod at berette om sit historiske slag, for dem der ikke selv så det. Ved siden af ham sidder hans match-makker og nikker ivrigt. Engang imellem kommer han med bekræftende udbrud. Efter frokost splittes rækkerne op og A og B grupperne bliver sendt ud på den store bane, mens C gruppen bliver på den lille.

Aftensmadsbuffeten er klar klokken 18.30 og da den er spist bliver der båret kasketter, bolde, tee poser, tasker, lommelygter og meget andet ind i spisesalen. Der er præmieoverrækkelse og de mange ting der er klar til at blive delt ud til dagens bedste spillere, vidner om en golfklub der er kendt og meget vellidt i Horsens og omegn. Sponsorerne er ivrige efter at vise at de støtter om det gode ungdomsarbejde der udføres i Horsens Golfklub og klubben er glad og taknemmelig for deres støtte.

Da mørket begynder at sænke sig over den lille teltlejr tændes der bål og laves snobrød, før dagens program er overstået og det er sengetid.

De næste par dage står også i golfens tegn og onsdag aften er trætheden tydelig at spore i juniorernes ansigter. Alligevel virker de ikke uoplagte da torsdag tager sin begyndelse og alle er ivrige efter at komme i gang med de sidste matcher. Klokken 8.30 tages der hul på disse og klokken 14.00 er juniorugen overstået for denne gang og juniorudvalg og hjælpere siger tak for i år, med håbet om en ligeså fantastisk ’Junioruge 2012’…

Beretning skrevet d. 27. juni af
Pia - frivillig hjælper i juniorugen.