Junior

Juniortræner på kursus i Himmerland

fredag d. 12. marts 2010 kl. 11:31

Tidligt om morgenen tirsdag d. 9/3 tog jeg til Himmerlands Golf & country club, for at deltage i et dags kursus med Robert Baker, en international anerkendt træner fra syd afrika, som nu bor i florida.

Han har bl.a været træner for Ernie Els, Greg Norman, Seve Ballesteros, Nick Price, Nick Faldo og Trevor Immelman. Derudover har han undervist en del Hollywood kendiser og sports stjerner, men i det daglige driver han sin egen golfskole, ud fra et koncept han kalder Logical Golf Method.

Jeg syntes, at det blev en spændende og interessant dag, med masser af video optagelser og analyser af kendte spillere og deres sving, når de var på toppen af karrieren, men også når det ikke gik så godt, og hvad der i så fald kunne være grunden til det.

Han har selv studeret hos to meget kendte trænere Chuck Cook og David Leadbetter, og da jeg selv bruger en del af især David Leadbetters ideer om svinget, kunne jeg godt nikke genkendende til mange af hans teorier. Han brugte en del tid på at snakke om brugen af hofterne og at nedsvinget starter fra jorden op, han fortalte at der havde været en periode, hvor flere af topspillere, det vil sige nogen gør det stadigvæk, prøvede at reducere hoftedrejningen i forhold til skulderdrejningen, det kræver en del smidighed og kan give nogle alvorlige skader, hvis man ikke er i topform. Llad kroppen dreje og armene svinge så frit som muligt, var hans overordnede budskab.

Han sluttede af med at vise indspils optagelser med Seve Ballesteros og komme med gode ideer til div. svingøvelser. Alt i alt en god dag med lidt nyt input til den kommende sæson.

Jan Rasmussen
Junior-træner